Igrao za Čelik, Željezničar i Zvijezdu Gradačac

Sjećate li se Senada Husića? Prije nekoliko dana je potpisao za petoligaša

Admin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Čelika i Željezničara, Senad Husić je početkom jula realizovao novi angažman.

Husić će karijeru nastaviti u Njemačkoj nakon što je potpisao za tamošnjeg petoligaša, ekipu SV 1910 Neuhofa.

Radi se u niželigašu za kojeg uglavnom nastupaju igrači iz inostranstva. S bh. pasošem od ranije su tu golman Ahmed Hadžić, defanzivac Akif Kovač te napadač Kristijan Dulabić.

Prije dolaska u člana Hessenlige Husić je nastupao na Kosovu za ekipu Llapija, prije toga imao je i avanturu u Švedskoj i timu Amal.

Fudbaler rođen u Kalesiji je karijeru počeo u lokalnoj Bosni, a nastavio u Zvijezdi nakon čega je 2013. godine uslijedio transfer u mađarski Dosgyor.

U Premijer ligi BiH je igrao za Željezničar i Čelik i nije se baš proslavio. Tako je za Plave s Grbavice još u debiju uspio dobiti crveni karton. Za njega je sarajevski derbi iz jula 2016. godine trajao pola sata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.