Čovjek koji jednostavno ne griješi

Sergio Ramos posljednja 22 penala pretvorio u golove

Voljeli ga ili ne, Sergju Ramosu morate "skinuti skapu s glave". 

Kapiten Real Madrida 15 godina igra na najvišem mogućem nivou a iako je odavno prešao 30 godina, ne pokazuje znakove da će posustati.

Ove sezone je ponovo jedan od najvažnijih igrača Real Madrida. U La Ligi je postigao čak 10 golova, istina većinom s penala, ali i to treba znati.

Kada smo već kod penala, treba reći da je on i danas na takav način donio pobjedu svom timu i to na gostovanju kod Athletic Bilbaa.

Taj penal bio je 22. zaredom kojeg Ramos pretvara u pogodak što je zaista nevjerovatan podatak.

Ukupno je u karijeri pogodio 26 puta s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednji put penal je promašio u maju 2018. godine protiv Seville u okviru La Lige. Njegov najpoznatiji promašaj s bijele tačke je onaj u polufinalu Lige prvaka protiv Bayerna iz sezone 2011/12 kada je u penal seriji poslao loptu visoko iznad gola.

Od tada je, računajući i mečeve za reprezentaciju, pogodio 25 penala a promašio samo tri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.