Trofej La Lige krenuo ka Madridu: Kaznena ekspedicija Zinedina Zidana sedam od sedam!

Pobjeda i kod Bilbaa

Trofej La Lige krenuo ka Madridu: Kaznena ekspedicija Zinedina Zidana sedam od sedam!

Ekipa Real Madrida ostvarila je danas i sedmu uzastopnu pobjedu otkad se La Liga vratila poslije Covid 19 pauze i na taj način se gotovo zacementirala na liderskoj poziciji. 

Kraljevi su danas, u susretu 34. kola, gostovali kod Athletic Bilbaa, a rezultat je na kraju bio 0:1 jer je Sergio Ramos postigao pogodak s bijele tačke.

Počelo je sa po jednom prilikom na obje strane. Prvo je Benzema zaprijetio s jedne, da bi William s uzvratio s druge strane, ali rezultat se nije mijenjao. Kasnije Courtoisu prijeti Raul Garcia, a na drugoj strani uzvraća Rodrygo, ipak ostaje 0:0. Prvi dio meča zaključio je Karim Benzema udarcem pored gola.

U drugom poluvremenu nije bilo šansi sve do 72. minute kada Marcelo pada u 16 metara,a glavni sudac nakon upotrebe VAR-a svira penal. Siguran s bijele tačke bio je Sergio Ramos i to je bila pobjeda Reala.

Do kraja meča Real je mogao i uvjerljivije slaviti, ali ipak Benzema nije bio siguran u nekim situacijama pa je ostalo 0:1.

Real sada ima čak sedam bodova više od Barcelone, ali i meč više. Katalonci večeras igraju u gostima kod Vilarrealla.

S druge strane, Bilbao je na 8. poziciji sa 48 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 34. kolo:

Athletic Bilbao - Real Madrid 0:1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Onaj osjećaj kada znaš da se jedu kitalončići i smišljaju svoje komentare , je ne opisiv ! Pišu , pa brišu ... Pa opet pišu . Jedu se , živciraju . Hajde da vidimo koji ce biti najbolji njihov komentar pa da proglasimo najbolji ! Nagrada , penal za Barcu vcrs ! Hahahahaha
11 5
user1593957946
7 od 7.. jos veceras zuta podmornica kad dobije Barcelonu to ce biti naslov vec osiguran.. Penal cist!!
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi