Jure Obšivač stigao na Pecaru

Široki Brijeg doveo novo pojačanje · Zvanično

Endin Čaušević

Široki Brijeg se punom parom sprema za novu sezonu Premijer lige BiH.

Klub s Pecare sprema se u svom kampu Musa-Karačić, te su napravili dosta promjena u igračkom kadru. Dosta juniora trenira s prvim timom i to je jasan znak da će se Širokobriježani oslonuti na mlađe igrače u novoj sezoni.

No, jasno je da će biti i nekoliko pojačanja u redovima plavo-bijelih, a jedno od njih stiglo je danas.

Naime, Široki je potvrdio da je ugovor s ovim klubom potpisao defanzivac Jure Obšivač. On je potpisao ugovor na godinu dana uz opciju da isti produži na još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Došao sam u veliki klub u Bosni i Hercegovini. NK Široki Brijeg trenutačno ima mladu i talentiranu momčad koja uz kvalitetan rad može samo napredovati. Vjerujem kako ću svojim iskustvom doprinijeti kvaliteti ove momčadi i pomoći mladim suigračima u borbi za vrh tablice. Siguran sam kako pravi rezultat neće izostati", rekao je ovaj 30-godišnji igrač.

Obšivać je ponikao u Hajduku, a u svojoj karijeri igrao je još za GOŠK iz Kaštel Gomilice, Dugopolje, Istru, Split, kazahstanski Atyrau, rumunjski Sepsi i slovenske Domžale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.