Foto - EPA

Velika pobjeda

Sreća je večeras pogledala Chelsea: Ogromna tri boda za tim Franka Lamparda

Midhat Šljivak
Teme:

Chelsea je u 34. kolu Premier lige kao gost na Selhurst Parku savladao Crystal Palace rezultatom 2:3.


Plavci su imali problema u ovom meču. Domaći tim je konstantno bio veoma blizu da uzme bodove, ali na kraju je tim Franka Lamparda došao do tri velika boda.

Chelsea je odlično ušao u meč. Giroud je zabio za 0:1 u šestoj minuti, da bi u 27. minuti Pulisic nakon sjajne akcije pogodio za 0:2.

Vratio se Palace u 34. minuti. Prekrasan gol je postigao Wilfried Zaha za 1:2.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a do 71. minute mreže su mirovale. Chelsea je u 71. minuti preko Abrahama došao do trećeg gola i vodstva od 1:3, no samo minut kasnije Benteke pogađa za 2:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja meča domaći nisu uspjeli da dođu o izjednačenja. Imali su dvije velike šanse, ali ostalo je 2:3 i Chelsea je stigao do velika tri boda.

Watford je savladao Norwich s 2:1 i poslao je Kanarince u niži rang jer su šanse za ostanak zaista male.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.