Foto: EPA

Već ima novi klub?

Juan Mata nakon šest godina odlazi iz Uniteda

Španski veznjak Juan Mata napustit će Manchester United.

Mata je na Old Traffordu od januara 2014. godine. U šest i pol sezona upisao je 252 nastupa i pritom postigao 48 golova, no njegovoj epizodi u Manchester Unitedu je došao kraj.

Tako barem javljaju mediji iz Engleske, tvrdeći bi Mata godinu dana prije isteka ugovora trebao napustiti Manchester United i svoju karijeru nastaviti u Turskoj. U najpopularnijem tamošnjem klubu Fenerbahčeu.

Navodno su već uspostavljeni kontakti između klubova, a protiv transfera neće imati ništa protiv ni trener Ole Gunnar Solskjaer koji u ovoj sezoni nije pretjerano računao na Matine usluge.

Od prve minute je Mata počeo tek osam utakmica u Premier ligi, a ukoliko bi ostao, vjerovatno bi u budućnosti igrao i manje jer je već složen vezni red koji daje rezultate.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.