Foto - EPA

Trener Juventusa o utakmici

"Sarrijevo objašnjenje za nestvaran poraz od Milana - Pomračenje"

Midhat Šljivak

Torinski Juventus na nevjerovatan način je poražen na San Siru od Milana.

Italijanski prvak imao je vodstvo od 0:2, ali je potom uslijedio nestvaran pad u igri Bianconera, a Milan je sve to iskoristio i postigao je četiri gola za trijumf od 4:2.

Nakon utakmice trener Juventusa Maurizio Sarri je imao objašnjenje o porazu njegovog tima.

"Igrali smo na vrhunskom nivou 60 minuta, kontrolisali smo meč, a onda se desilo pomračenje. Nema nikakve koristi previše razmišljati o tome jer nas već za tri dana čeka n ova utakmica", rekao je Sarri i dodao je:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To pomračenje je trajalo 15 minuta. Dešava se svim u ovom periodu. Moramo izvući pozitivne stvari jer je nemoguće naći razloge za ovakve stvari. Do 62. minute im nismo dopustili nijednu šansu, ali to pomračenje se desilo svima i isto bi bilo da sam mogao zamijeniti svih 11 igrača", rekao je Sarri.

Juventus je sedam bodova ispred Lazija i teško je očekivati da ih rimski tim može prestići u trci za titulu do kraja sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.