Nezapamćen preokret Milana protiv Juventusa: Čudo se desilo na San Siru!
Foto - EPA

Milan pobijedio Juventus

Nezapamćen preokret Milana protiv Juventusa: Čudo se desilo na San Siru!

M. Šljivak

Milan je u 31. kolu italijanske Serije A u nestvarnom meču savladao Juventus na San Siru rezultatom 4:2.

Nezapamćen preokret napravili su Rossoneri. Juventus je imao dva gola prednosti, ali je zatim potpuno stao i to je domaći tim maksimalno iskoristio za nevjerovatnu pobjedu.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše lijep fudbal. Bilo je pokušaja, ali ništa značajno se nije desilo i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Ipak, u nastavku smo gledali zaista nevjerovatan meč sa nestvarnim preokretom kreiranim od Milana.

Juve je odlično ušao u nastavak. Povela je Stara dama s 0:1 u 47. minuti nakon čudesnog gola Rabiota koji je zabio nakon što je prošao pola terena.

Samo šest minuta kasnije Cristiano Ronaldo pogađa za 0:2. Pobjegao je odbrani Milana i zabio je sigurno za 0:2 i činilo se kako je priča u ovom susretu završena.

Međutim, poklonjeni penal od Bonuccija vratio je Rossonere u život. U 62. minuti Zlatan Ibrahimović pogađa za 1:2, a zatim dolazi do velikog preokreta.

Četiri minute kasnije Kessie pogađa nakon odlične akcije za 2:2, a samo minut kasnije Leao koristi neopreznost odbrane Juventusa i pogađa za 3:2.

Igrači Juventusa su djelovali izgubljeno. Koristili su Rossoneri svaku šansu da ugroze gol Stare dame, a u 81. minuti Ante Rebić je pogodio za 4:2.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je 4:2 za ekipu Milana koja je nastavila s fantastičnim rezultatima.

Miralem Pjanić igrao je 69 minuta u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 31. kolo:

Milan - Juventus 4:2

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Ubise ih ko mraz paprike. Svaka cast za igru u drugom poluvremenu.
11 0
Penderinos
Majku im kladionicarsku sta rade ovi talijani. Prošle sedmice inter, danas Napoli, evo sad i oni. Svi bacaju bombe. Tacno im treba zabraniti učešće u Europi dok se ne opamete
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi