City raspucan

Newcastle United doživio blamažu na Etihadu

Tri utakmice 34. kola Premiershipa odigrane su s početkom od 19.00 sati, a najviše golova bilo je na Etihadu gdje je domaći Manchester City porazio Newcastle United sa čak 5:0. 

Građani su krenuli silovito u ovaj meč i već nakon 20 minuta su vodili sa 2:0 golovima Gabriela Jesusa i Mahreza. U drugom poluvremenu još tri gola u mreži Svraka, a pogađali su redom Fernandes (autogol), David Silva i Raheem Sterling.

Ekipa Wolvesa ostala je i definitivno bez ikakvih šansi da se pklasira u Ligu šampiona jer je večeras izgubila od Sheffield Uniteda sa 1:0 u gostima i na taj način ostala na minus sedam u odnosu na Leicester City. Jedini gol na ovom susretu viđen je tek u sudijskoj nadoknadi a postigao ga je Egan.

U preostalom susretu Burnley je savladao u gostima West Ham i na taj način mu zagorčao život jer ga je bacio u žestoku borbu za opstanak. Jedini gol na ovom meču postigao je Rodriguez.

Večeras se u Premiershipu igra još jedan duel i to onaj između Brightona i Liverpoola. Susret je na rasporedu od 21:15 časova.

Premiership, 34. kolo:

Manchester City - Newcastle 5:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sheffield United - Wolves 1:0

West Ham United - Burnley 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.