Proizvodi ga hrvatska firma

Pique se pojavio na biciklu čija je cijena ogromna

Midhat Šljivak

Fudbaler Barcelone Gerard Pique pojavio iznenadio je jučer sve pred meč s gradskim rivalom Espanyolom

Dok su svi ostali fudbaleri na utakmicu došli u skupocjenim automobilima, Pique je iznenadio sve jer se pojavio na biciklu s kojim je projurio pored novinara.

Međutim, nije u pitanju običan bicikl. Radi se o električnom biciklu vrijednom 10.000 eura, a kojeg proizvodi kompanija Rimac iz Hrvatske.

Ovaj bicikl omogućava vam da se s punom baterijom vozite do 130 kilometara, dok punjenje baterije traje samo 80 minuta.

Interesantno je svakako da ova bicikla pokreće električni motor od 16 konjskih snaga i da se s njim može dostići brzina od 70 kilometara na sat.

Pique je pretrpio žestoke kritike zbog činjenice da je bicikl koristio bez kacige, ali i zbog činjenice da se pojavio i bez maske usljed pandemije koronavirusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.