Šerif Konjević: Pjevao sam mnogim igračima, ali ovo je bilo posebno...

Popularni pjevač govorio za SportSport.ba

Šerif Konjević: Pjevao sam mnogim igračima, ali ovo je bilo posebno... · Ekskluzivno

Ako slavite jedan od najljepših događaja u životu, a pri tome imate gotovo neograničen budžet i ljubitelj ste narodne muzike, onda se vaše želje mogu svoditi samo na dva ili tri muzička imena, a Miralem Pjanić je izabrao Šerifa Konjevića. 

Kralj narodne muzike bio je zadužen za dobru atmosferu u Luksemburgu, gdje je Pjanić slavio transfer karijere - prelazak iz Juventusa u Barcelonu.

A, kada Šerifa pozovete, onda ne možete pogriješiti. Tako je bilo i ovog puta jer se na snimcima koji su 'osvanuli' na internetu vidjelo kako je društvo uživalo u brojnim hitovima bosanskohercegovačkog pjevača.

Ovaj muzičar danas je dao intervju za portal SportSport.ba u kojem je govorio o tom događaju te nije krio oduševljenje zbog lijepog gostoprinstva od strane porodice Pjanić.

Za početak nas je interesovalo kako je došlo do toga da baš od bude Miretov gost.

"Pa, mislim da to nije toliko bitno... Ja ovih dana pjevam samo tamo gdje baš želim, a na Miralemovoj proslavi sam toliko uživao dok sam pjevao... On i njegovi gosti bili su jako zadovoljni. Trebali smo ostati do 10, a ostali smo do 12, to dovoljno govori".

Dalje nastavlja sa hvalospjevima na račun fudbalera Juventusa.

"On je jedinica mjere za čovjeka kako treba da se ponaša. A, kako i ne bi bio kada su ga tako divni roditelji odgajali".

Je li Miralem imao neku posebnu muzičku želju?

"Sve što sam ja pjevao, pjevao je i on sa mnom. Evo, na primjer ta pjesma o sinu bila je jako emotivna. Bio je tu i njegov otac koji je plakao s njim, a skupa s njima i ja. Bilo je vrlo emotivno..."

Pjevač koji je tokom karijere otpjevao na desetine hitova kaže kako je u proteklim godinama muzikom uveličavao proslave brojnih fudbalera.

"Dug je spisak igrača kojima sam pjevao, ali ovo je zaista bilo nešto posebno. Miralem je napravio posebnu stvar i zaslužio je to".

Hoćete li zbog Pjanića pratiti i navijati za Barcelonu?

"Ja podržavam sve ono što je kvalitetno i uspješno, pa tako i njega. Ne vidim razlog zašto sada ne bih navijao za Barcelonu? Ja podržavam sve što je uspješno, i Želju i Sarajevo, simpatiziram i klubove iz Banja Luke, Mostara...".

Je li bilo dogovora oko odlaska na neku utakmicu Barcelone kada Miralem i zvanično bude njen član?

"Pa, ja nisam za sada ništa dogovorio, ali moj sin će sigurno ići. Moram reći ovim putem da sam toliko prijatno iznenađen porodicom Pjanić da je to nevjerovatno. Ne bih sada puno spominjao poklone poput dresa ni slično koje sam dobio jer i bez obzira na to oni su mi prirasli srcu svojom skromnošću i lijepim ponašanjem".

Nadamo se da će Konjević u budućnosti ponovo imati priliku pjevati na sličnom veselju porodici Pjanić jer bi to značilo da je Miralem nastavio ići pravim putem u fudbalskoj karijeri, a u to svakako ne treba sumnjati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Jašta je nego posebno kad si posebno dobro naplatio. Toliko su te kljukali parama da si i suzu pustio, emotivno nema šta hehehe
16 1
LOLLOL
Najbolje se vidi mentalitet ovaca nasih jer im uvijek prvo na pameti da je covjek placen za svoj posao. To je kod nas grijeh. Pa hajte vi na svoja gradilista onda i radite svoje baustele i sipajte gorivo za dzabe ako ste tolike ljudine. Tacno svaki komentar odise jadom i bijedom kakav smo mi narod jer gluho bilo neko placen i voli svoj posao. Cigani zapite sad drinu i odigrajte tiket za marku
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi