Preelegantan potez

O potezu Van Dijka jutros 'bruji' internet, napadač Brightona je trebao aplaudirati

Štoper Liverpoola Virgil van Dijk već godinama važi za jednog od najboljih defanzivaca svijeta, a zašto je to tako demonstrirao je sinoć. 

Njegov Liverpool je u okviru 34. kola Premiershipa gostovao Brightonu i slavio sa 3:1. U centru pažnje nakon meča bio je jedan video klip u kojem se vidi kakav je zapravo majstor Van Dijk.

Štoper Redsa bio je u jednom duelu s napadačem Brightona Aaronpom Connollyjem, a isti je riješio na preelegantan način. Jednostavno je potiljkom udario loptu i prevario svog protivnika, potom ga zaobišao i započeo akciju svog tima.

Ovaj video se od sinoć vrti internetom. Mnogi su ostali oduševljeni lakoćom igre holandskog defanzivca koji je i ranije bio poznat po nekim sjajnim intervencijama, ali čini se kako mu je ova najbolja u karijeri.

OVDJE možete pogledati kako je to izgledalo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.