Bivši trener NK Čelik

Umit Ozat želi ponovo na klupu: Ima svoje zahtjeve...

Midhat Šljivak

Turski stručnjak Umit Ozat predvodio je NK Čelik u nekoliko utakmica prije prekida prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ovaj 43-godišnji stručnjak je u BiH došao s velikim ambicijama. Ipak, jači je bio na priči nego u pripremi utakmice, pa je iz tri utakmice osvojio samo jedan bod.

Ozat je ostao upamćen i po zanimljivim izjavama prije i nakon utakmica, ali ga se u Zenici niko neće sjećati, jer ništa korisno nije ni napravio.

Nakon odlaska iz Čelika Ozat je u potrazi za novim klubom. Za turski Sabah je istakao da traži klub koji ima uređen sistem.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Rijetki su klubovi s pravim sistemima. Želim raditi naredne sezone, ali samo ako je je pravi projekat. Svaki klub koji se takmiči u drugom rangu i gotovo svaki u Super ligi su promijenili po tri trenera. Nema sistema gdje nema pravog reda, ali problem je što svaki predsjednik kluba sanja da je i trener", rekao je Ozat.

Ozat je postao poznat po tome što su svi klubovi koje je vodio ispadali iz lige i sigurno da mu takav CV nikako ne ide u prilog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.