Najavljuje odlazak sa San Sira

Ibrahimović: Ako je ovo Milan, neću ostati

Edmir Škorić

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović ponovo je naslutio da odlazi iz Milana.

Ibrahimović je navodno protiv predsjednika Milanove uprave Ivana Gazidisa, a sada je objavljen dio njegovog intervjua za Sportsweek koji izlazi u subotu.

"Ibra igra da bi nešto osvojio ili on ostane kod kuće", odgovorio je na pitanje o svojoj budućnosti.

"Rekli su mi da je odlazak u Ameriku previše lagan, pa sam se vratio u Milan. Ovdje sam čisto zbog strasti, jer u osnovi igram besplatno ... Tada je ta situacija COVID-a sve zaustavila i pomislio sam, možda nešto pokušava reći mi da bih se trebao povući, ali smo se srećom vratili na teren i moja povreda je prošla. Nakon dva dana sam se uspio uključiti u tim iako su mi govorili 'polako'. Ibra je takav", govori 39-godišnjak.

“Ibra je rođen za igranje nogometa i još uvijek je najbolji u igranju nogometa. Vidjet ćemo kako se osjećam za dva mjeseca. Vidjet ćemo i što se događa s klubom. Ako je ovo situacija, da budem iskren, malo je vjerojatno da me nećete vidjeti u Milanu sljedeće sezone. Ibra nije igrač Evropske lige, a Milan nije klub koji pripada tom takmičenju", dodao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Stefano Pioli postiže snažne rezultate, ali i dalje je sve izvjesnije da će ga naslijediti Ralf Rangnick.

"Ko je Rangnick? Ne znam ni ko je on", u svom je stilu poručio Ibrahimović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.