Sprema se novi transfer Danija Olma?

Španac je zimus prešao iz Dinama u Leipzig

Sprema se novi transfer Danija Olma?

Dani Olmo je nakon mjeseci špekulacija zimus konačno napustio zagrebački Dinamo. Imao je talentovani Španac "bezbroj" ponuda, ali je na kraju izabrao Leipzig smatravši da je to pravi klub za nastavak fudbalskoj razvoja.

Ne može se reći da se Olmo potpuno prilagodio na njemački fudbal i našao svoje pravo mjesto u ekipi u svojoj prvoj polusezoni u Bundesligi. A sada se pojavljuju informacije da bi se nakon samo pola godine mogao pozdraviti sa Njemačkom.

Tuttomercatoweb piše da će Milan ponovo pokušati dovesti Olma.

Milan je bio jedan od klubova koji su željeli Olma i u januaru i navodno je ponuda Rossonera tada bila bogatija od Leipzigove. Ipak, Olmo je izabrao Njemačku.

Međutim, Milan će ponovo pokušati, a od velike pomoći Rossonerima bi mogao biti Ralf Rangnick koji uskoro stiže na San Siro.

Riječ je o njemačkom stručnjaku koji je tokom godina igrao važnu ulogu u Red Bull "franšizi", pa tako i u Leipzigu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno Milan trenutno razmišlja o strategiji nagovaranja 22-godišnjeg Španca na promjenu sredine.

Olmo je zimus sa Leipzigom potpisao ugovor do 2024. godine. Njemački klub je za sam transfer Dinamu isplatio 19 miliona eura, a navodno bi Modri mogli ukupno zaraditi od 30 do 40 miliona eura u zavisnosti od aktiviranja mogućih bonusa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi