Setien se plaši

Možda je samo realan, ali od trenera Barce ne očekujete ovakve izjave

Edmir Škorić

Očigledno je da ponestaje samopouzdanja među članovima Barcelone, a posebno se to odnosi na trenera Quiquea Setiena.

Pisalo se dosta o tome da je Setien počeo da gubi konce i da Barcelona niti igra dobro, niti pobjeđuje, pa ako Real Madrid večeras pobijedi Alaves, Katalonci će biti na -4 četiri kola prije kraja i djeluje kao da se trka u La Ligi primiče kraju.

A situacija za Barcelonu nije baš dobra ni u Ligi prvaka. U revanšu osmine finala igrat će protiv Napolija koji ima 1:0 iz prvog duela, a uz to Napolitanci su također u dobroj formi. Sve to brine Setiena, pa je danas tako izjavio:

"Možda bi bolje bilo da smo ranije igrali Ligu prvaka. Napoli sada možda ima i prednost", kazao je Setien. Njegove riječi ne dopadaju se nikome na Nou Campu i ne obećavaju, ne daju nikakvu nadu, ali s obzirom da je Barcelona to što jest i da ima desetine velikih igrača, ne smijete je nikada otpisati prije vremena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Setien je ipak dodao i da je prednost Barce što će revanš osmine finala protiv Napolija igrati kod kuće, ali da je šteta što neće biti publike. Na pitanje šta misli o večerašnjem meču Reala i Alavesa, istakao je kako je u nogometu sve moguće i da nikada niko unaprijed ne pobjeđuje, pa se i sam nada da će Real kiksati.

"Nadam se da će Real napraviti pogrešan korak, ali moramo biti usredotočeni na naš meč sa Valladolidom u subotu", dodao je Setien.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.