Bio bi to konačni obračun fudbalskih titana: Ronaldo i Messi jedan protiv drugog u polufinalu LŠ?

Nakon dugo vremena

Bio bi to konačni obračun fudbalskih titana: Ronaldo i Messi jedan protiv drugog u polufinalu LŠ?

Žrijeb četvrtfinalnih i polufinalnih parova Lige šampiona održan je danas u Nyonu. 

Isti nam je, kao što se očekivalo, donio nekoliko spektakularnih utakmica u samoj završnici. Tako ćemo možda već u četvrtfinalu gledati duele između Barcelone i Bayerna ili Manchester Cityja i Juventusa.

Iako ni jedna od ovih ekipa još nije osigurala četvrtfinala jer treba odigrati revanš osmine finala, rezultati prvih utakmica ukazuju na to da će baš te četiri ekipe otići u narednu fazi i tamo se međusobno sastati.

Žrijeb je kasnije odlučio da će pobjednici baš tih parova igrati međusobni duel u polufinalu što automatski znači da bi se Juventus i Barcelona mogli sastati u posljednjoj prepreci pred finale.

Naravno, to dalje znači da bismo nakon dugo vremena ponovo mogli vidjeti okršaj dvojice ponajboljih igrača svih vremena - Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Otkad je Ronaldo napustio Madrid prije dvije godine i otišao u Italiju, on i Messi nisu imali međusobni duel, a da bi do novog došlo Barcelona i Juventus će morati pokazati daleko veću snagu nego što je to bio slučaj u dosadašnjem dijelu sezone jer će se sastati sa ekstremno teškim rivalima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Ronaldo i Messi su jedan protiv drugog igrali čak 35 međusobnih duela. Argentinac je uspješniji jer ima 16 pobjeda za razliku od 10 trijumfa Ronalda, dok je devet mečeva završeno neriješeno.

Messi je u tim duelima postigao 22 a Ronaldo 19 golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ekstravaganzni.
Bas bi bio zanimljiv okrsaj Messi vs Juventus
6 2
miki30
Čuj finalni obračun!! Kao da posle ove sezone oboica završavaju sezonu. Pa šta znate šta će sledeće sezone biti?? Možda se nadju u finalu. Amaterizam na djelu.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi