Foto: EPA

Stavio mu se na raspolaganje

Rakitić o dolasku Pjanića: Ponosan sam, ipak je iz naših krajeva

Ivan Rakitić među prvima je čestitao Miralemu Pjaniću na transferu u Barcelonu. 

Prošlih mjeseci naš fudbaler je non-stop bio u medijima zbog transfera u Barcelonu koji se na koncu i dogodio, a na Camp Nou saigrač će mu biti Ivan Rakitić koji mu se odmah stavio na raspolaganje.

Sada je Hrvat o Pjanićevom dolasku u Barcelonu govorio i za Večernji list i otkrio šta to znači za njegov status.

"Prije svega jako sam sretan, naravno da sam odmah nazvao Miralema i čestitao mu. Odmah sam mu se stavio na raspolaganje, što god mu treba, tu sam. Ponosan sam što će u Barcelonu opet doći jedan momak iz naših krajeva. Imat će moju podršku. Zajedno ćemo se boriti za dobro svih nas", kazao je Rakitić u razgovoru za Večernji list, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"A to što mi je konkurent u momčadi ništa ne mijenja na situaciji. Najbolji fudbaleri uvijek su dobrodošli, a Pjana spada među najbolje i imat će podršku i mene i svih saigrača", poručio je 32-godišnji hrvatski reprezentativac.

Transfer Pjanića iz Juventusa u Barcelonu je, podsjetimo, koštao 60 miliona eura. Tim je ujedno postao i najskuplji igrač iz BiH svih vremena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.