Od Pjanićevih genijalnih pasova u zadnje dvije godine najviše je profitirao Ronaldo

Šest asistencija bh. veznjaka

Od Pjanićevih genijalnih pasova u zadnje dvije godine najviše je profitirao Ronaldo

E. Škorić

Cristiano Ronaldo je u ljeto 2018. godine potpisao za Juventus i sve je bliže drugom uzastopnom Scudettu.

Ronaldo je nakon nekoliko godina dominantnih partija u Real Madridu odlučio da iznenadi svijet i pređe u redove Juventusa, koji je nezaustavljivu Italiji, ali još uvijek se čeka trofej Lige prvaka.

Portugalac je pokazao da i u 35. godini može da bude prevaga za svoj tim, a ove sezone je postigao ukupno 32 gola na 40 mečeva, od čega 28 u Seriji A na isto toliko mečeva.

Sezonu ranije je na ukupno 43 meča postigao 28 golova (21 u Seriji A, op.a) i evidentno je da će ove sezone biti znatno bolji, budući da ona još nije gotova.

U ove njegove dvije godine koliko je u Torinu najviše pomoći dobio je od Miralema Pjanića. Bh. reprezentativac, koji u avgustu prelazi u Barcelonu, igrač je s najviše asistencija za Ronalda, pošto mu je udijelio njih šest.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pet asistencija je za Ronalda imao Paulo Dybala, a četiri sada već bivši igrač Stare dame Mario Mandžukić. Po tri asistencije Ronaldo je dobio od Blaisea Matuidija i Rodriga Bentancura, a po dvije od Douglasa Coste, Gonzala Higuaina i Joaa Cancela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi