Messi je rođen da postavlja rekorde

Prvi igrač sa najmanje 20 golova i asistencija u sezoni

Messi je rođen da postavlja rekorde

E. Škorić

Lionel Messi je u utakmici protiv Valladolida ostao bez gola, no i asistencija je bila dovoljna za novi rekord.

Argentinac je asistirao Arturu Vidalu koji je pogodio u 15. minuti za pobjedu kojom je Barcelona ostala "živa" i još uvijek u igri za titulu.

Messiju je to bila 20. asistencija u La Ligi ove sezone i postao je prvi igrač koji je u povijesti ovog prvenstva u jednoj sezoni imao najmanje 20 golova i 20 asistencija.

Jedini igrač do sada koji je imao barem 20 asistencija u sezoni je njegov legendarni saigrač Xavi u sezoni 2008./2009. No, do sada niko nije imao učinak od 20+ golova i asistencija u sezoni La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je inače ukupno dao 22 gola i vodeći je strijelac lige, a do kraja su Barceloni ostala još dva meča. Osim duela s Osasunom, Barci ostaje i gostovanje Alavesu, dok Real pored gostovanja u Granadi u ponedjeljak, ima duel s Villarrealom kod kuće i Leganesom u gostima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Pravi igrači za jednu sezonu zabiju po 15-20 golova ali iz penala.kad to uspije neka se javi
7 1
miki30
Sad će biti dajte mu zlatnu loptu.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi