Milićević došao iz Lokomotive

Novo ime na Grbavici: Defanzivac stigao u Željezničar na posudbu do kraja sezone · Zvanično

Admin Čaušević

Željezničar je popunio prazninu na lijevom beku, barem za narednu sezonu. 

SportSport.ba je prije nekoliko dana najavio Ivana Milićevića kao novog člana Željezničara, a danas je stigla i potvrda tog transfera.

Željezničar je jutros potvrdio kako je 21-godišnji defanzivac stigao na posudbu iz zagrebačke Lokomotive. Na Grbavici će igrati u takmičarskoj godini 2020/21.

Za najprijatnije iznenađenje HNL-a odigrao je osam prvenstvenih utakmica i tri u kupu, da bi u drugom dijelu sezone bio posuđen hrvatskom drugoligašu NK Dubrava gdje je do prekida sezone odigrao dva meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Milićević je karijeru počeo u Posušju odakle prelazi u Široki Brijeg za koji je odigrao šest utakmica u Premijer ligi, a u aktuelnim kvalifikacijama za Evropsko prveenstvo kod tadašnjeg selektora mlade reprezentacije Vinka Marinovića upisao je tri nastupa.

Željezničar će sutra odigrati i jedan pripremni meč van Sarajeva. Plavi će u Visokom gostovati domaćoj Bosni. Meč se igra od 18:30 bez prisustva publike. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.