Kek će teško odbiti ono što mu nude Zagrepčani

"Ne možemo se nositi s tim"

Dinamo probija granice: Kek će postati milioner ako prihvati ponudu iz Zagreba

Edmir Škorić, foto: EPA

Selektor Slovenije i bivši trener Rijeke Matjaž Kek prva je želja Dinama za trenera, a Modri su spremni bogato da plate za njegov dolazak.

Nakon što je potjeran Nenad Bjelica, Jovićević je nakratko preuzeo momčad Modrih, no ubrzo je i već nakon tri utakmice morao da ode. Zoran Mamić privremeno je preuzeo ekipu, pa već u novom debiju na klupi Dinama doživio poraz od ljutog rivala Hajduka i to na Maksimiru.

Dinamo želi da riješi pitanje trenera za narednu sezonu i spreman je da dovede iskusnog slovenačkog trenera Keka, koji trenutno sjedi na klupi Slovenije, a HNL itekako poznaje jer je godinama vodio Rijeku.

"Zagrepčani su jako agresivni i rade apsolutno sve kako bi namamili Keka da ostavi Sloveniju i preuzme Dinamo. Pri tome se služe posebnim metodama. Na primjer, za Kekov dolazak u Dinamo kod vrha Saveza lobiraju razni utjecajni gospodarstvenici", otkriva za Dnevnik izvor iz Nogometnog saveza Slovenije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Isti izvior je otkrio kako Dinamo Keku daje tri puta višu platu od one koju ima na klupi Slovenije. On je istakao da bi Kek s bonusima zaradio oko 800.000 eura godišnje.

Kek je od 2018. godine seleketor Slovenije i ima ugovor do 2022. godine, ali ostaje da se vidi je li spreman da prekrši dogovor i na kraju prihvati bogatu ponudu iz redova hrvatskog prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.