Nakon mnogo godina čekanja dobili smo sjajan derbi u Maksimiru: Hajduk slavio, Gojak 'pocrvenio'

Pet golova u Maksimiru

Nakon mnogo godina čekanja dobili smo sjajan derbi u Maksimiru: Hajduk slavio, Gojak 'pocrvenio'

Ekipe Dinama i Hajduka odigrale su večeras u Maksmiru odličan derbi u 34. kolu HNL-a koji je završen pobjedom Splićana od 3:2. 

Domaći su poveli u ovom susretu u 13. minuti preko Ivanušeca, da bi samo devet minuta kasnije gosti promašili penal. Neprecizan je bio Cektaš. Ipak, mladi Čuić ispravlja stvari u 31. minuti za Hajduk i donosi poravnanje rezultata.

Pred sami kraj prvog poluvremena Dinamo oistaje sa desetoricom jer je crveni karton dobio bh. reprezentativac Amer Gojak.

U drugom poluvremenu Dinamo opet vraća prednost i to preko Oršića u 61. minuti. Kada se mislilo da bi tri boda trebala ostati u Zagrebu, Splićani su se spektakularnim preokretom u samom finišu pobrinuli da to ne bude tako.

Prvo je u 81. minuti Čuić drugim golom na meču donio novo poravnanje, da bi četrii minute prije kraja Theophile-Catherine autogolom donio pobjedu gostima.

Ova pobjeda za Hajduk neće mnogo značiti jer je tim još ranije izgubio šansu za Ligu šampiona ali svakako će biti lijep način da se sezona privede kraju. S druge strane, Dinamo je i s novim/starim trenerom Zoranom Mamićem nastavio nizati loše rezultate.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 34. kolo:

Dinamo - Hajduk 2:3

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
E moj Lendo, kako bolan nema značaja ova tekma za Hajduk kada se bore za izlazak u Evropu. Sada su 1 poen iza 4. mjesta koje vodi u Evropu. Da su izgubili bili bi u 4 boda zaostatku. O tome se piše zadnjih nekoliko dana. Dinamu utakmica nije imala takmičarskog značaja ali imali su priliku “zabiberiti” Hajduku. Samo kontam šta vi novinari i vaši urednici radite kada objavite ovakvu glupost pa vas čitaoci ispravljaju i prozivaju.
0 6
NodzeRM
Ne, nije nikako nastimano.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije