Za odgovarajuću cifru

Inter već spreman prodati Eriksena?

Christian Eriksen je nakon mjesec, pa i godina špekulacija zimus napustio Tottenham. Pijetlovi su shvatili da Danac ne želi više ostati u Londonu, pa su iskoristili "zadnji voz" da barem nešto zarade od njegovog transfera.

Inter je bio najkonkretniji i za 20 miliona eura doveo sjajnog danskog veznjaka.

Ipak, nije se Eriksen još prilagodio na Inter i novi grad, čak se nije kako treba ni smjestio, a Nerazzurri bi ga mogli prodati.

Danas su se pojavile informacije da je Inter spreman prodati Eriksena već ovog ljeta ukoliko na Meazzu stigne adekvatna ponuda - 60 miliona eura.

Jasno je da Eriksen u svojoj prvoj polusezoni nije ispuni očekivanja, pa mu ni klupa za rezervne igrače nije strana.

U međuzvremenu ga je trener Conte upozorio da više ne igra u Engleskoj i da se mora početi što prije navikavati na italijanski fudbal. Također, špekuliše se da Eriksen nikada nije bio Conteova, već želja čelnika kluba, a da je italijanski strateg i dalje "zagrijan" za mogući transfer Artura Vidala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjeruje se da je Conte spreman "prodrmati" ekipu nakon slabog drugog dijela sezona, što bi moglo rezultirati stavljanjem 10-ak igrača na transfer listu. Jedan od njih bi očigledno mogao biti i Eriksen.

U slučaju da zaista proda Eriksena za 60 miliona eura, Inter bi ostvario veliki profit, pa bi imao dosta sredstava za nove transfere...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.