Barca ne odustaje od Lautara, ima novu ponudu za Inter

Novac i Junior Firpo

Barca ne odustaje od Lautara, ima novu ponudu za Inter

E. Škorić

Barcelona nastavlja pregovore s Interom u želji da do početka nove sezone potpiše Lautara Martineza.

Nakon što je uspjela da dovede Miralema Pjanića, Barcelona nastoji dovesti i drugu želju iz Serije A, a to je Interov napadač Lautaro Martinez, koji se već mjesecima povezuje s Kataloncima.

Prema Cadena Seru, Inter bi bio spreman prihvatiti gotovinu u iznosu od 70 milijuna eura plus odbrambeni Junior Firpo, čija bi se vrijednost procijenila 41 milion eura, pa bi to na kraju bilo tačno 111 miliona eura, iznos koji je postavljen u otpusnoj klauzuli u ugovoru Latara i Intera.

No, teško da će Inter za 23-godišnjeg Firpa, kojeg je Barca platila Betisu 18 miliona prije samo godinu dana, biti spreman "platiti" 41 milion eura. Inter ima neke druge ideje, ali Barcelona je za sada najraspoloženija za Firpa i 70 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Evidentno je da će se pregovori nastaviti, ali Inter i Antonio Conte namjeravaju zadržati Argentinca u novoj sezoni, budući da imaju ambicije da osvoje Scudetto poslije dugo vremena.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije