Foto - Screenshot

Za sada ništa od iseljenja

Odgođeno prinudno izvršenje sudske odluke prema kojoj Predrag Pašić mora iseliti iz stana

Midhat Šljivak

Općinsko vijeće Centar Sarajevo donijelo je odluku o odgodi prinudnog izvršenja sudske odluka po kojoj bi legendarni fudbaler Predrag Pašić morao iseliti iz stana u kojem živi.


Pašić je prije nekoliko dana objavio pismo u kojem se navodi da će on i njegova supruga, zbog postupka koji je vođen bez njegovog znanja, biti izbačeni na ulicu i da će im Općina Centar oduzeti imovinu.

Čuveni fudbaler je stan dobio od bivšeg gradonačelnika Ante Sučića kao zaslužan sportista, a Općina Centar sada stan želi vratiti u svoje vlasništvo.

"Svojim prevarnim dokazima su doveli sudiju u zabludu i on je donio presudu. Nisu ni tada da mi predaju presudu jer sam imao pravo da se žalim. Čekali su da dobijem izvršno rješenje i izgubim sve pravne mogućnosti da se branim. Ova presuda je donesena na osnovu propuštanja i ja sam izgubio svako pravo da se branim s molbom da kao čovjek dobijem pravo da se branim, ovo je za mene zastrašujuće", rekao je Pašić za SportSport.ba.

Općina Centar potom je u saopštenju za javnost istakla kako je jednostavno želi da Pašić ispuni obaveze koje ima i to u iznosu od 184.000 maraka koje je, prema navodima Općine, stekao nelegalnim iznajmljivanjem prostorija koje pripadaju njima.

Pašić je najavio i da će tražiti da se postupak pred sudom ponovi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.