Pašić: Ne znam šta ću i kako ću, očajan sam, godišnjica titule, a dostave mi rješenje o izbacivanju

Legendarnom fudbaleru oduzet stan

Pašić: Ne znam šta ću i kako ću, očajan sam, godišnjica titule, a dostave mi rješenje o izbacivanju · Intervju

A. Čaušević

Predrag Pašić je istinska legenda bh. fudbala i jedan od najboljih igrača koji su ikada šutali popularnu "bubamaru" na ovim prostorima. Sredinom 80-ih godina briljirao je na terenima od Triglava do Vardara, a prije nekoliko dana doživio je i možda najveće poniženje u životu i to u gradu u kojem je rođen, svom Sarajevu. 

Vjerovali ili ne, Pašić je zajedno sa svojom suprugom izbačen iz stana i sada je praktično bez imovine. Kako je obavijestio javnost sud je donio rješenje prema kojem se nekada vrsnom fudbaleru oduzima stan i praktično izbacuje na ulicu.

Neposredno nakon što je ta informacija izašla u javnost kontaktirali smo nekadašnjeg reprezentativca bivše Jugoslavije. Razočarani Pašić je pristao govoriti za SportSport.ba.

"Želio sam da obavijestim javnost. Imam svoje zakonske zastupnike, advokate koji me zastupaju pravno, najveći problem je bio što je Općina Centar meni iza leđa vodila sudski postupak, što nisam ništa znao, izgubio sam pravo da se branim kao građanin ove države", počeo je Pašić te nastavio:

"Svojim prevarnim dokazima su doveli sudiju u zabludu i on je donio presudu. Nisu ni tada da mi predaju presudu jer sam imao pravo da se žalim. Čekali su da dobijem izvršno rješenje i izgubim sve pravne mogućnosti da se branim. Ova presuda je donesena na osnovu propuštanja i ja sam izgubio svako pravo da se branim s molbom da kao čovjek dobijem pravo da se branim, ovo je za mene zastrašujuće."

Da stvar bude bolnija i tužnija vijest o izbacivanju iz stana dobio je na godišnjicu dana kada je doživio jedan od najboljih trenutaka u karijeri. Bilo je to 30. juna.

"Prije nekoliko dana mi je dostavljeno rješenje. Da li je to namjerno ili slučajno, ali desilo se na dan godišnjice osvajanja šampionske titule prije 35 godina. Prvo sam dobio tu radosnu vijest koju sam dobio, a onda sam putem puštem dobio rješenje da me izbacuju na ulicu."

"Zbog problema oduzetog stadiona ja sam nezaposlen. Moja supruga i ja smo imali nekakav prihod i od prostora, pa su nam to oduzeli, mi smo praktično i bez imovine i bez mogućnosti da možemo živjeti normalno."

Kako kaže sreća u nesreći je da se sud nalazi na odmoru pa već sutra neće morati napustiti stan kojeg je dobio od FK Sarajevo i nekadašnjeg gradonačelnika Sarajeva, Ante Sučića.

"Sreća je što je sud na odmoru tokom ovog mjeseca, konačno izvršenje će se možda desiti za mjesec."

Šta i kako dalje ni sam ne zna. Obzirom na ime i šta je sve učinio za ovaj grad i državu za očekivati je pomoć i razumjevanje, međutim i to je upitno.

"Ne znam ni šta ću ni kako ću, ja sam očajan čovjek...U takvom stanju da ne mogu ništa ni govoriti", poručio je utučeni Pašić.

Za one koji ne znaju ili nisu svjesni Pašićeve veličine ovaj čovjek je bio najbolji igrač Prve lige Jugoslavije u sezoni 1984/85, igrao je još za Stuttgart i Minhen 1860. Nastupao je i za reprezentaciju Jugoslavije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je i osnivač škole fudbala Bubamara koja je djelovala poslije agresije na BiH. Film o Bubamari snimio je nekadašnji fudbaler te povremeni redatelj slavni Eric Cantona.

Legendarni Paja iako je imao priliku da 1992. godine napusti Sarajevo, odlučio je da ostane uz svoje sugrađane tokom najtežeg perioda za grad na Miljacki. Možda i to govori o kakvoj se ljudskoj gromadi radi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ja_doso_nako
stranke su najvece zlo u nasoj zemlji. kad bi se one ukinule svima bi bilo bolje 100%
25 2
Rajvosa2019
Nekada legenda FKS i BiH , sad ga SDA ******nderi tjeraju na ulicu- nije poslusan + nema clansku karticu
22 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi