Ugledni Kicker najavljuje

Bayernova iznenađujuća kupovina u Španiji

A. Čaušević

Bayern je superiorno završio sezonu u Njemačkoj osvajanjem duple krune, a u augustu će u Lisabonu jurišati na Ligu prvaka ukoliko u revanšu protiv Chelseaja ne ispusti 3:0 iz prvog meča. 

Prema izvještajima uglednog Kickera Bayern bi mogao realizovati pomalo iznenađujući transfer iz Španije. Bavarci žele Sevillinog Diega Carlosa.

Brazilski štoper ima 27 godina, u aktuelnoj sezoni odigrao je 34 utakmice uz dva postignuta gola, a u Minhenu ga vide kao idelanog za rotaciju.

Carlos je u Sevillu stigao prošlog ljeta iz Nantesa za 15 miliona eura, a poznavajući Andalužane pregovori s njima uopšte neće biti lagani.

Inače, Brazilac je u Evropi od 2014. godine kada je stigao u Estoril. Nantes ga je prije četiri godine platio svega 1.5 miliona eura da bi zatim prodao za deset puta veći iznos.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.