Dokaz da odlazi iz Minhena: Kuća zvijezde Bayerna stavljena na prodaju

Želi nove izazove

Dokaz da odlazi iz Minhena: Kuća zvijezde Bayerna stavljena na prodaju

M. Šljivak

Minhenski Bayern napravit će nekoliko promjena u svom timu ovog ljeta.

Hasan Salihamidžić vrijedno radi kako bi pojačao ekipu, a u rubrici odlasci minhenskog tima za sada stoje imena španskih fudbalera Javija Martineza i Thiaga Alcantare.

Martinez će se po svemu sudeći vratiti u redove Athletic Bilbaa, gdje želi završiti karijeru, a Thiago Alcantara se očigledno zasitio života u Minhenu i već ranije je poslao jasan signal da želi ići.

Da je već jednom nogom na izlaznim vratima Bayerna pokazuje i činjenica da je njegova kuća u Minhenu već stavljena na prodaju. To je sasvim jasan znak da se Thiago više ne vidi u Bundesligi i da želi otići.

Povezuje se 29-godišnji veznjak s Liverpoolom i Manchester Unitedom. Engleski šampion je za sada taj koji pokazuje više interesa, ali postoji problem u dogovoru s Bayernom.

Bavarski velikan za usluge svog fudbalera traži čak 40 miliona eura. U Liverpoolu smatraju da je to previše za fudbalera kojem narednog ljeta ističe ugovor i spremni su ponuditi 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, prema navodima njemačkih medija, zvanična ponuda još uvijek nije stigla za Thiaga. Vjerovatno će se i to desiti po završetku Premiershipa i ostaje nam da vidimo gdje bi Alcantara na kraju mogao završiti.

On je s Bayernom u prethodnih sedam godina osvojio apsolutno sve i nije nikakvo čudo što traži promjene.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije