Metar i 95 visok, 96 kilograma težak, a 15 mu je godina: Dječak div spreman za profesionalni ugovor
Foto: Screenshot

Evropski velikani pomno prate razvoj situacije

Metar i 95 visok, 96 kilograma težak, a 15 mu je godina: Dječak div spreman za profesionalni ugovor

Le Parisien piše da 15-godišnji štoper, opisan kao "defanzivni div", El Chadille Bitshiabu želi potpisati profesionalni ugovor sa Paris Saint-Germainom, bez obzira na ozbiljan interes nekolicine evropskih velikana.

Igračev otac je obavijestio već navedeni Le Parisien o želji mladog defanzivca iako su kontakt kako bi se raspitali o mogućem transferu već uspostavili Borussia Dortmund, Leipzig, Bayern, Manchester City, Milan i Real Madrid.

Iako mu je tek 15 godina, Btishiabu je već "planina od čovjeka" - visok je 195 centimetara i težak 96 kilograma.

Iako prema pravilima FIFA-e, Bitshiabu ne može potpisati profesionalni ugovor dok ne napuni 16 godina, ponude konstatno stižu, a ukoliko neku prihvati ugovor će moći potpisati u maju 2021. godine.

Ipak, mladom fudbaleru je najveća želja ugovor sa PSG-om.

"Pregovori idu dobro, naš prioritet je da on ostane u PSG-u. Želimo da svoju omladinsku karijeru nastavi u Francuskoj i da se dobro osjeća tu gdje jeste. Želimo da pošalje profesionalni ugovor kada mu bude 16 godina. Trenutno, sa 15 godina starosti, ljudski aspekt je puno važniji od fudbalskog, a naravno da želimo da moj sin postane dobar fudbaler", izjavio je Willy Bitshiabu.

Sportski direktor PSG-a Leonardo se sastao sa "pratnjom" mladog fudbalera osmog jula, a razgovaralo se o novom omladinskom ugovoru od jedne godine koji bi se automatski pretvorio u trogodišnji profesionalni ugovor nakon što bi Bitshiabu napunio 16 godina.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bitshiabu je u junu startao predsezonu sa U19 ekipom i ukoliko bude postignut dogovor o novom ugovoru vjerovatno će tu i ostati.

Ovaj mladi štoper je u PSG-ov omladinski pogon stigao prije tri godine, a u prošloj sezoni je bio član U17 ekipe Svetaca.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kukuruz
Laže o godištu
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi