Nastavlja se utrka za Ligu prvaka

Englezi opet mjerili centimetre, United slavio na Selhurst Parku

U engleskom Premiershipu se i današnjim utakmicama 36. kola nastavila utrka za mjesto u Ligi prvaka, sa Leicesterom i Manchester Unitedom u glavnim ulogama.

Leicester je u ranijem terminu na svom terenu golovima Pereza i Grayja sa 2:0 savladao Sheffield United i tako dva kola prije kraja ostao u dobroj poziciji.

Lisice čuvaju četvrtu poziciju, posljednju koja vodi u LP, i sada imaju 62 boda.

A nešto kasnije ih je ponovo sustigao Manchester United, pobjedom nad Crystal Palaceom na Selhurst Parku. I United je došao do 62 boda, ali je peti, iza Leicestera.

Dakle, Manchester United je večeras kao gost slavio pobjedu od 0:2 nad Crystal Palaceom, ali nije bila riječ o laganoj pobjedi.

Poveli su Crveni đavoli u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada je Rashford sjajno lažnjakom izbacio svog čuvara i pogodio za 0:1. Prethodno je loptu nekako do njega "proturio" Bruo Fernandes.

Crystal Palace je u 55. minuti došao do gola, pogodio je Ayew, ali je onda VAR ponovo stupio na scenu, crtale su se linije i mjerili centimetri. Epilog je bio zaključak da je Ayew u ofasajdu, pa je gol za 1:1 poništen.

Sa druge strane, United u 78. minuti potvrđuje trijumf golom Martiala za 0:2. Asistent je bio Rashford.

Treba napomenuti da je tokom meča Palace imao nekoliko sjajnih prilika, ali na kraju nije uspio doći ni do jednog gola.

Utrka se nastavlja i u narednom kolu, a Manchester United će na svom terenu ugostiti West Ham. Crveni đavoli su u tom susretu izraziti favoriti i imaju priliku možda i prestići Leicester pošto Lisice imaju težak zadatak - igraju protiv Tottenhama. Kladionica MOZZART je spremila kvote za meč Uniteda i West Hama, a možete ih pogledati OVDJE!

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve su, međutim, prilike da će se utrka za četvrto mjesto riješiti u zadnjem kolu Premiershipa kada će Leicester i United odmjeriti snage u direktnom okršaju.

Treba dodati i da su danas Everton i Aston Villa remizirali rezultatom 1:1, a da je istim rezultatom završen i duel Southamptona i Brightona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.