Pozdrav sa elitnim rangom

Dok se u Madridu slavi titula,čitava Mallorca tuguje

Real Madrid je večeras na svom terenu, u 37. kolu La Lige, savladao Villarreal rezultatom 2:1 i kolo prije kraja potvrdio titulu prvaka Španije - 34. u svojoj historiji.

Slavili se još na stadionu Alfredo di Stefano, slavi se i u Madridu i širom svijeta, ali u jednoj dijelu Španije se večeras tuguje više nego igdje, više nego u Barceloni koja je ostala bez naslova prvaka.

Naime, Mallorca je večeras na svom terenu poražena od Grande, 1:2, i tako se oprostila od elitnog ranga.

Bilo je nade za Mallorcu koja je prva i povela, ali je onda dozvolila preokret i samu sebe poslala u niži rang.

Inače, sada je u Španiji samo jedna nepoznanica. U zadnjem kolu će se odlučivati ko će u La Ligu 2, Leganes ili Celta Vigo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Celta je trenutno iznad crte sa 36 bodova, dok je Leganes ispod - sa bodom manje.

Tim iz Viga gostuje Espanyolu koji se još ranije oprostio od elite, a Leganes dočekuje novog prvaka, ekipu Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.