Prenosi Kicker

Iz Bayerna odlazi pet igrača!

Bayern Minhen ovog ljeta namjerava napraviti nekoliko promjena u igračkom kadru. 

Bavarci su odigrali nevjerovatan drugi dio sezone nakon kojeg su se okitili titulama u Bundesligi i Kupu Njemačke. U augustu im slijedi završnica Lige prvaka gdje su, prema mnogim mišljenjima, prvi favoriti.

Nakon toga uprava kluba će napraviti nekoliko promjena kada je u pitanju igrački kadar. Kako prenosi ugledni Kicker, Bavarci će se razići sa petoricom igrača i to: Javijem Martinezom, Svenom Ulreichom, Ivanom Perišićem, Alvarom Odriozolom i Philippeom Coutinhom.

Posljednja trojica su u Bayernu na posudbi iz Intera, Real Madrida i Barcelone. Ni s jednim Bayern nije zadovoljan i svaki će biti poslan nazad.

Jedan od igrača koji bi također mogli otići je Thiago Alcantara. 29-godišnji veznjak ranije se povezivao s transferom u Liverpool, ali pretpostavlja se da Redsi neće kupiti igrača koji ima toliko godina dok ni cijena Bayerna od 35 miliona eura nije mala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sudbina Corentina Tolissona uveliko ovisi o tome šta će se desiti s Alcantarom, pa ako Španac ne ode mogao bi on. Za sada izvještaji kažu kako je Tolisso daleko sigurniji kada je u pitanju ostanak.

Kicker navodi i to ada u Bayernu još nisu završili s kupovinom i do kraja prelaznog roka tražit će desnoig beka i veznjaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.