O svemu će odlučiti Real

Nicolas Laprovittola blizu potpisa za Panathinaikos

Iako je proglasio veliku krizu, prvak Grčke Panathinaikos nastavlja s dovođenjem košarkaša. 

Nakon Nemanje Nedovića, Zacha Augustea i Marcusa Fostera, grčki velikan navodno je jako blizu dogovora s argentinskim playmakerom Nicolasom Laprovittolom.

Jedini problem oko posla između klubova pravi činjenica da je Realova situacija s Facundom Campazzom još uvijek neizvjesna. Omaleni Argentinac bi se rado okušao u NBA ligi i iščekuje ponude preko Velike bare. Kada bi Campazzo otišao, Real bi aktivirao opciju ugovora Laprovittole i za narednu sezonu. 

Nico Laprovittola je u Euroligi bilježio 5 poena i 3 asistencije po meču u prošloj sezoni dok je u ACB ligi prosjek poena bio 6,3, dok je tome dodao 3,1 skok i 2,1 asistenciju po meču. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.