Foto - EPA

Mladi štoper na raskrsnici

Flick ga zove u prvi tim Bayerna, ali mama želi da prvo završi školu

Midhat Šljivak

Trener minhenskog Bayerna Hansi Flick želi od naredne sezone u prvom timu da ima i mladog štopera Brighta Akwa Arreyja-Mbija.

Flick je prezadovoljan nastupima 17-godišnjeg defanzivca i želi da ga promoviše u prvi tim od naredne sezone, ali na put ovom fudbaleru je stala njegova majka.

Ona ne želi da njen sin ostane bez školovanja. Prioritet joj je da prvo okonča školovanje i da tek onda gradi fudbalsku karijeru.

Očigledno da nije previše uvjerena u fudbalske kvalitete svog sina, jer ovakva prilika da budete dio prvog tima velikana kakav je Bayern, ne dobija se često.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bright Akwo Arrey-Mbi rođen je u Njemačkoj, ali je odrastao u Engleskoj. Igrao je za omladinske kategorije Norwicha i Chelseaja, a od 2019. godine je član Bayerna.

Nastupao je ranije za omladinske reprezentacije Engleske, ali je 2018. godine odlučio da igra za Njemačku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.