Alaves nastradao

Barcelona u posljednjem kolu odigrala jednu od najboljih partija sezone

Ekipa Barcelone u posljednjem kolu La Lige gostovala je kod Deportivo Alavesa i pobijedila ga sa čak 5:0. 

Katalonci, kojima ovaj meč ništa nije značio u rezultatskom smislu, bili su vrlo raspoloženi i od početka do kraja dominirali su na terenu.

Prvi gol postignut je u 24. minuti preko Ansua Fatija, da bi samo 10 minuta kasnije Leo Messi pogodio za 0:2. Minut prije kraja prvog dijela bilo je 0:3 jer je pogodio Luis Suarez nakon lijepe akcije.

U drugom poluvremenu Barca nije stala pa je postigla još dva pogotka.

Prvo je u 57. minuti Nelson Semedo pogodio za 0:4, a konačnih 0:5 drugim golom na susretu postavio je Leo Messi.

Barcelona sezonu završava na drugom mjestu sa 82 boda, dok je Alaves ostao na 16. poziciji sa 39 osvojenih bodova i večeras neće strepiti za ispadanje jer je od 18-plasiranog Leganesa ima četiri boda više.

U terminu od 21.00 sati igraju se svi preostali mečevi 38. kola La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 38. kolo:

Alaves - Barcelona 0:5

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.