Svlačionica Barcelone ima svog favorita za trenera

Tvrdi Mundo Deportivo

Svlačionica Barcelone ima svog favorita za trenera

Quique Setien će vrlo vjerovatno privesti ovu takmičarsku sezonu kraju kao trener Barcelone, ali njegov ostanak na Nou Campu nakon toga sada i nije tako izgledan.

O Setienovom mogućem nasljedniku se špekuliše već neko vrijeme i svako malo se novo ime pojavi u medijskim navodima.

Pričalo se o Xaviju, jučer je navodno Barceloni ponuđen Laurent Blanc dok danas Mundo Deportivo donosi priču o "željama svlačionice Barce".

Podcrtava se ponovo da je svlačionica (igrači) izgubila povjerenje u Setiena, a Mundo Deportivo piše da je želja kolektiva Barcinih igrača, kada je novi trener u pitanju, Patrick Kluivert.

Navodno je nekada sjajni napadač izuzetno popularna figura među prvotimcima Barcelone i oni žele da klub njega postavi za šefa stručnog štaba.

Kluivert je za igračkih dana ostavio dubok trag na Nou Campu, odigravši 257 utakmica i postigavši 122 gola u dresu Barcelone. Trenutno je, pak, direktor omladinskog pogona katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kluivert je na pomenutu poziciju došao ljetos nakon što je jedno vrijeme bio pomoćnih svom nekadašnjem reprezentativnom kolegi Clarenceu Seedorfu na kormilu slekcije Kameruna.

Španski mediji Kluiverta upoređuju sa Zidaneom, s obzirom da i Holanđanin zahtjeva i dobija poštovanje zbog svega što je uradio kao igrač, ali i da je izuzetno sposoban kada su u pitanju međuljudski odnosi. Također, Kluivert tečno govori holandksi, njemački, engleski, francuski, italijanski i portugalski što je veliki plus, a tu je i činjenica da je protekle godine igrao ključnu ulogu u privlačenju mladih talenata u Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ryan.giggs
Hahaha. Mogu li i ja?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti