Pobjeda Britanca na Hungaroringu

Hamilton je jučer stigao još jedan Schumacherov rekord

A. Čaušević

Lewis Hamilton je pobjedom na Velikoj nagradi Mađarske stigao do drugog uzastopnog trijumfa u sezoni te je preuzeo vodeće mjesto u generalnom poretku.

Sjajnom Hamiltonu je to bila 86. pobjeda u karijeri s kojom se dodatno približio legendarnom Michaelu Schumacheru koji ima 91 trijumf.

Ipak, odlični Britanac se jučer uspio izjednačici s Nijemcem u jednom statističkom podatku, a to je najveći broj pobjeda na ja jednoj stazi.

Naime, Hamilton je jučer stigao do svoje osme pobjede na Hungaroringu, isto toliko trijumfa Schumacher ima na stazi Magny Cours u Francuskoj.

U slučaju da postane prvak svijeta ove godine Hamilton će se izjednačiti sa Schumacherom i po broju svjetskih titula. Nekadašnji vozač Ferrarija je najbolji bio sedam puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.