I opet Hamilton!

Nova pobjeda Britanca

I opet Hamilton!

Britanac Lewis Hamilton slavio je u trećoj ovosezonskoj trci Formule 1 koja je vožena u Mađarskoj, preciznije na stazi Hungaroring. 

Hamilton je do trijumfa došao u jednoj manje - više nezanimljivoj trci u kojoj je vodio od početka do kraja.

Na drugoj poziciji našao se Max Verstappen koji je tako umiješao između dva Mercedesa pošto je Valtteri Bottas završio 'tek' treći.

Inače, Hamiltonu je ovo bila sedma pobjeda na Hungaroringu po čemu je izjednačio rekord Michaela Schumachera po broju pobjeda na jednoj stazi. Legendarni Nijemac je sedam trijumfa ostvario na stazi Magny-Cours u Francuskoj.

Za Hamiltona je ovo bio drugi trijumf u sezoni i ukupno 86. u karijeri te sada zaostaje samo pet pobjeda u ukupnom poretku za Schumacherom.

Inače, naredna trka u šampionatu vozi se od 31. jula do 2. augusta u Velikoj Britaniji.

Top Komentari

Adnan@Kara
Strašan vozač...strašan bolid.....ferari na aparatima, realno......ps. fan sam Ferrarija.....
6 1
realno_govoreci
Svaka čast Hamiltonu.Ako nastavi ovako vjerovatno će prestići Schumachera u svakom segmentu. Za ove Hamilton hejtere i koji su kao jedini pratili formulu od prijete,pogledajte kakvu je dominaciju Ferrari tada imao,isto kao danas Mercedes tako da prica bolid bolid se isto moze reci za Schumachera ,na kraju krajeva vratio se bio Schumi i u drugi bolid pa nije bio ni blizu onog u Ferrariju a da ne pricamo o taktickim propustanjima da bi bio prvi sa Barikelom.Hamilton je u svojoj debitantskoj sezoni pokazao ko i sta je prema tome nema se vama hejterima niko dokazivati ko se vec od početka dokazao.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi