Posebni kritikovao Španca

Jose je svojevremeno grlio i obožavao De Geu, sada priča drugu priču

Edmir Škorić

Portugalski trener ističe da je Španac "imao sreće" prilikom potpisivanja novog i unosnog ugovora prošle godine.

De Gea nije baš u najboljoj formi u posljednje vrijeme, a jučer je u polufinalu FA kupa protiv Chelseaja primio tri gola u 3:1 porazu Manchester Uniteda, dok mediji u Engleskoj sve više pišu o tome kako će Španca na golu zamijeniti Jordan Henderson.

Menadžer Tottenhama, koji je radio s De Geom u Manchesteru, posljednja je u nizu osoba koja je kritikovala nekadašnjeg čuvara mreže Atletico Madrida.

"David je imao sreću da prošle godine potpiše novi ugovor s Manchesterom, ali opet, smatram da je i dalje dobar golman", rekao je Mourinho.

Nedavno je De Gea primio dva gola u 2:2 remiju sa Southamptonom na Old Traffordu, ali sve to navijači će zaboraviti ukoliko njegov tim na kraju izbori plasman u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.