Chelsea se lako obračunao s Manchester Unitedom i pridružio se Arsenalu u finalu FA kupa

Veliki uspjeh Lamparda

Chelsea se lako obračunao s Manchester Unitedom i pridružio se Arsenalu u finalu FA kupa

S. Bošković

Fudbaleri Chelseaja plasirali su se u finale FA kupa nakon što su u polufinalu savladali Manchester United rezultatom 3:1.

Tim Franka Lamparda odigrao je fantastičan meč na Wembleyu i zasluženo slavio. Prvi pogodak postigao je Giroud u finišu prvog poluvremena, a na samom otvaranju drugog dijela igre gol je postigao Mount. Mladi fudbaler matirao je De Geau sjajnim šutem s oko 20 metara.

Dvadeset minuta kasnije loptu u vlastitu mrežu šalje Harry Maguire i tako rješava pitanje pobjednika ovog susreta.

Do počasnog gola Manchester United stigao je s bijele tačke nakon što je penal skrivio Hudson Odoi, a precizan je bio Bruno Fernandes.

Chelsea će u finalu odmjeriti snage s Arsenalom, koji je sinoć rezultatom 2:0 savladao Manchester City. Finalni susret na rasporedu je prvog augusta, a kao i polufinala igrati će se na Wembleyu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IMPERATOR
Bespotrebne provokacije i nasladjivanja od strane navijača koji nisu imali za koga navijati u ova dva polufinalna susreta jer su se njihovi puleni pravovremeno oprostili od ovog "nebitnog" takmičenja da bi se sto bolje spremili za gledanje Lige Šampiona pored TV-a. Hahahhahha Pušiona Manchestera i fudbalska lekcija od strane Lampardovih momaka.
4 8
Penderinos
Hehehe sto ih ljudi otresoše tacno se vidi ka su klasa iznad solserove družine , još kad im stignu ziyech i Werner uz pojačanje u odbrani bit ce to fantastična ekipa
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi