Čuda se dešavaju

Nije isključeno da četvrtoplasirana ekipa Serije A ostane bez Lige prvaka

Edmir Škorić

Male su šanse, no one zaista postoje u određenim slučajevima. Četvrta ekipa u Seriji A mogla bi ostati bez Lige prvaka.

Obično svake sezone prva četiri tima na tabeli predstavljaju Italiju u Ligi prvaka, ali ove sezone bi se to moglo promijeniti. Teoretski je moguće da četvrtoplasirana momčad ostane bez plasmana u elitno klupsko natjecanje. 

Da bi se to dogodilo, potrebno je da Napoli osvoji Ligu prvaka, čime bi naravno stekao automatski nastup u Ligi prvaka naredne sezone. Slično tome, Roma bi, ako osvoji Evropsku ligu, automatski izborila mjesto u Liga prvaka.

Pošto je poznato da najviše pet timova iz jedne zemlje mogu nastupati u Ligi prvaka, onda bi u slučaju da Napoli i Roma osvoje turnire, izborili Ligu prvaka, pa bi se samo pridružili prvoplasiranoj, drugoplasiranoj i trećeplasiranoj ekipi na tabeli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To bi najviše pogodilo onoga ko bi završio četvrti u ligi, a to bi mogli biti Inter, Atalanta ili Lazio. Četvrtoplasirani tim bi u tom slučaju predstavljao Italiju u Evropskoj ligi.

Priznajemo i sami, da se desi takvo što potrebno je čudo, ali teoretski je, pak, moguće i ostaje novinarima u Italiji da razmatraju i takvu opciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.