Španac operisao rame

Marc Marquez napustio bolnicu, nalazi se pred najvećim izazovom u karijeri

Admin Čaušević

Višestruki prvak svijeta u Moto GP seriji Marc Marquez je napustio bonlicu nakon uspješne operacije obavljene u Barceloni. 

Marquez je operisao desno rame nakon teškog pada minulog vikenda. Nije oštećen živac što znači da će oporavak biti brži od očekivanog.

Španski vozač će već narednih dana početi raditi na oporavku, ali ono što je sigurno nalazi se pred najvećim izazovom u karijeri.

Doktori nisu precizirali kada će se vozač Honde vratiti na stazu. Sigurno je da neće biti u Jerezu na velikoj nagradi Andaluzije što znači da će za japanski tim voziti samo njegov brat Alex.

Nakon toga slijedi sedmica pauze što otvara nadu Marquezu da se vrati za Veliku nagradu Češke 9. augusta.

Ipak, s dvije "nule" pored svog prezimena nakon dvije uvodne utrke znači da će biti u potpuno drugačijoj poziciji prilikom borbe za titulu za razliku od ranijih godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.