Marquez bi na stazu mogao mnogo brže nego što se očekivalo

Španac će se pojaviti već u Brnu?

Marquez bi na stazu mogao mnogo brže nego što se očekivalo

Španski motociklista Marc Marquez mogao bi se na stazu vratiti mnogo ranije nego što se očekivalo. 

Podsjetimo, Marquez je jučer, u prvoj trci sezone, doživio vrlo težak pad i tom prilikom je slomio nadlaktičnu kost lijeve ruke, a sumnja se i da je došlo do oštećenja nerava.

Bit će operisan sutra u Barceloni, a doktor koji će to uraditi je Dr. Mir, načelnik Univerzitetske bolnice u Barceloni. On kaže kako je plan da se Marquez osposobi za trku u Brnu koja je na rasporedu 9. augusta.

"Cilj je da Marc bude spreman za Brno. Radi se o manjoj povredi, ali Jerez je svakako za Marca otkazan. Ukoliko nema povrede nekog nerva, lakše ćemo stabilizovati prelom i Mark će se brže vratiti na stazu", kazao je on.

Dakle, sljedeća trka, koja se također vozi u Jerezu, otkazana je za Marqueza, ali postoji opcija da se vraća već početkom narednog mjeseca.

U najgorem slučaju, ako je došlo do povrede radijalnog nerva, Marqueza neće biti na stazi četiri sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi