Neozbiljno ponašanje kapitena Arsenala

Aubameyang se protivniku smijao u oči, kazna je stigla nekoliko sekundi kasnije i bila je brutalna

A. Čaušević

Arsenal je u istoj sedmici uspio pobijedili dva najbolja engleska tima Liverpool i Manchester City, ali su Topnici sinoć izgubili od Aston Ville. 

Gol odluke pao je u 27. minuti nakon kornera za Villanse kada su gosti zaista loše branili prekid, posebno se to odnosi na kapitena Pierrea-Emericka Aubameyanga.

Naime, Aubameyang je bio zadužen da čuva Tyronea Mingsa. Kamere se su snimile kako se napadač iz Gabon u oči smije svom protivniku te ga zbog neozbiljnog pristupa gubi iz traga.

Mings je nakon toga uspio malo zakačiti loptu koja je došla do Trezegueat koji je snažnim i preciznim udarcem matirao Emiliana Martizena.

Neozbiljan pristup, a i manjak poštovanja prema protivniku skupo su koštali Aubameyanga koji, podsjećanja radi, u Arsenalu sedmično zarađuje 200.000 eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.