Timberwolvesi na prodaju

Kevin Garnett postaje vlasnikom svog bivšeg kluba?

Kevin Garnett uskoro bi mogao postati jednim od vlasnika Minnesotta Timberwolvesa.

Zajedno s grupom zasad još nepoznatih investitora jedan od najboljih krilnih centara u povijesti NBA lige vrlo je blizu donošenja odluke da pošalju ponudu za kupovinu franšize iz Minneapollisa. 

Ovo je za Garnetta i osobna stvar jer je 12 od 15 sezona koliko je proveo u NBA ligi bio članom Timberwolvesa u čijem je dresu postavio mnoge klupske rekorde koji neće zadugo biti dostignuti ni srušeni. Jedan od uvjeta i najveći razlog zašto Garnett želi kupiti vlasnički udio jeste to da ostavi ovaj tim u Minneapollisu, budući da ima nagovještaja kako i neke druge grupacije žele kupiti ovaj tim, ali i preseliti ga u drugi grad. 

Srećom, jedan od uvjeta koje je postavio aktualni vlasnik ovog tima Glenn Taylor jeste upravo taj, da ova franšiza ostane u jednom od najhladnijih gradova u Sjedinjenim Državama. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.