Garnett ne želi da mu Minnesota povuče dres, a za sve je kriv vlasnik tima
Foto - EPA

Ne želi ništa od njega

Garnett ne želi da mu Minnesota povuče dres, a za sve je kriv vlasnik tima

M. Šljivak

Kevin Garnett je bez ikakve dileme najbolji igrač u historiji Minnesota Timberwolvesa.

KG je od 1995. do 2007. godine igrao spektakularnu košarku u dresu ove franšize, a tu je i završio karijeru 2016. godine.

Ipak, njegov broj 21 u Minnesoti još uvijek nije povučen iz upotrebe. Razlog su loši odnosi sa vlasnikom Glenom Taylorom s kojim je imao dogovor da on i legendarni trener Flip Saunders dobiju dio vlasništva nad timom.

Kako je Saunders umro ubrzo nakon dogovora 2015. godine, Glen Taylor je prekršio dogovor i Garnett je ostao bez vlasništva.

"Glen i ja smo imali sporazum prije nego što je Flip umro. Kada je Flip otišao, s njim je otišao i dogovor. To Glenu neću nikad oprostiti. Miaslio sam da je dobra osoba i pravi biznismen, ali nije tako", rekao je KG i dodao je:

"Znam on dobro gdje se nalazim, neću trčati za tim. Nije iskrena ta želja, a taj pritisak dolazi od navijača i zajednice. Volim Minnesotu, volim Timberwolvese, ali ne sarađujem sa zmijama, rekao je Garnett.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi