Bitka za Ligu prvaka i opstanak

Manchester se 'igrao' s Ligom prvaka, na kraju izvukao slab ali odgovarajući rezultat

Vrlo važnu utakmicu večeras su na Old Traffordu igrali Manchester United i West Ham United u okviru 37. kola Premiershipa. 

Crveni đavoli nisu smjeli izgubiti zbog borbe za Liu prvaka dok Čekičari nisu smjeli izgubiti zbog borbe za opstanak.

Na kraju je završeno 1:1, a to je rezultat koji odgovara objema ekipama.

Gosti su poveli u finišu prvog dijela preko Antonia koji je pogodio s penala i tada su se upalili svi mogući alarmi na Old Traffordu.

Uzbuna je urodila plodom u 51. minuti kada Greenwood postiže novi gol u ovoj sezoni i na taj način donosi bod svom timu jer se kasnije ispostavilo da je to konačan rezultat susreta.

Manchesteru je nakon ovog remija dovoljan još jedan u posljednjem kolu protiv Leicestera da osigura Ligu prvaka, dok bi porazom vjerovatno ostali bez tog takmičenja, zavisno šta će Chelsea uraditi u preostala dva kola.

S druge strane, West Ham je i teoretski ostao u ligi jer ima četiri boda više od opasne zone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 37. kolo:

Manchester United - West Ham 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.