Pravi spektakl

Fantastična utakmica na Anfieldu, osam golova i pobjeda Liverpoola protiv Chelseaja

Liverpool i Chelsea su večeras na Anfieldu odigrali spektakularan susret 37. kola Premiershipa koji je okončan pobjedom Redsa od 5:3. 

Domaći su poveli nakon 23 minute igre jer je eurogol postigao Naby Keita. 15 minuta kasnije bilo je 2:0 a ovog puta je pogodio Alexander-Arnold. Do kraja prvog dijela viđena su još dva gola, po jedan na obje strane. Prvo je za domaćina pogodio Wijnaldum a onda za gosta Olivier Giroud.

U drugom dijelu Liverpool u 55. minuti dolazi do 4:1 preko Firmina, da bi kasnije Chelsea preko Abrahama i Pulišića stigao do 4:3.

Kada smo pomislili da gosti mogu do izjednačenja, neizvjesnost je skratio Oxlade-Chamberlain koji je golom u 84. minuti postavio konačan rezultat susreta.

Redsi sada imaju čak 96 bodova kolo prije kraja dok je Chelsea i dalje u borbi za Ligu prvaka jer je na 4. poziciji i ima samo bod više od Leicestera. U posljednjem kolu Chelsea dočekuje Wolvese, dok Liverpool gostuje Newcastle Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 37. kolo:

Liverpool - Chelsea 5:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.