Zeničani u subotu kreću sa radom, crno-crvene očekuje težak zadatak iz najnižeg ranga takmičenja

Zeničani počinju pripreme za Kantonalnu ligu ZDK

U subotu prozivka NK Čelik: Očekuje se dolazak nekoliko provjerenih igračkih imena · Saznajemo

Dino Kurbegović

Kantonalna liga ZDK u kojoj će naredne sezone igrati i NK Čelik trebala bi krenuti 22. augusta. Zvaničan broj klubova koji će nastupit će se znati do kraja mjeseca, te i izvlačenje, odnosno raspored cijele lige.

Dolaskom nove Uprave na Bilinom polju pušu neki bolji, pozitivniji vjetrovi, ali to je samo početak, odnosno pred novim ljudima je mnogo posla i odricanja, kako bi Čelik vratili na normalni kolosijek.

Kako smo danas saznali, prozivka nogometaša, odnosno početak priprema za narednu sezonu bit će u subotu 25. jula u 10 sati na stadionu Bilino polje. Ekipu će okupiti koordinator omladinskog pogona Nizah Hukić, ali on neće biti trener ekipe za narednu sezonu.

Kada je u pitanju igrački kadar na prozivci se očekuje nekoliko poznatih imena, odnosno igrača iz prošle sezone poput Nurkovića, Žune, Mahmutovića, Varde, Jupića, Sejmena, ali i igrača koji su bili na posudbi u drugim klubovima poput Mehića i Sivca, dok će tu biti dosta mladih igrača iz juniorske ekipe, te igrača iz Zenice, koji su igrali u drugim klubovima u nižim ligama poput Popovića, Durakovića, Šehića.

Nema sumnje da će crno-crveni imati veoma jaku ekipu za najniži rang takmičenja, što će ih svakako staviti na prvo mjesto favorita za ulazak u viši rang takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.